Jatkoon: Emil Ruusuvuori voitti Intiassa

Emil Ruusuvuori iski maanantaina jatkoon tenniksen ATP-turnauksessa Intian Punessa.

Ensimmäisen kierroksen ottelussa Ruusuvuori voitti Valko-Venäjän Jegor Gerasimovin. Tulos oli 6-0, 7-6.

Ruusuvuori on tuoreella tenniksen maailmanlistalla sijalla 87. Gerasimovin ranking on 104.

Ruusuvuori lähti kamppailuun selvästi valmistautuneempana ja vei ensimmäisen erän mennen tullen 6-0. Suomalainen mursi vastustajansa syötön kaksi kertaa.

Gerasimov otti opikseen ja esiintyi toisessa erässä jo huomattavasti paremmin. Kun molemmat pelaajat pitivät kaikki kuusi syöttöpeliään, edessä oli tiebreak. Katkaisupelin Ruusuvuori vei hyväkseen hurjan taistelun jälkeen pistein 13-11.

Tiebreakissa Ruusuvuori selvitti viisi Gerasimovin eräpalloa.

Ottelun voittaja saa toisella kierroksella vastaansa voittajan ottelusta Vit Kopriva – Cem Ilkel.

Punen-turnaus on Ruusuvuoren kolmas esiintyminen tenniksen ATP-kaudella 2022. Melbournen ATP-kisassa hän eteni hienosti välieriin, vain hävitäkseen Rafael Nadalille. Australian avoimissa Emil hävisi avauskierroksella Felix Auger-Aliassimelle.

ATP-turnaukset viikolla 5

Tenniksen ATP-kiertuetta kisataan alkaneella viikolla kolmessa turnauksessa. WTA-kiertueella on väliviikko.

Emil Ruusuvuori kisaa Intiassa, paikkana on Pune. Punessa ovat jaossa runsaan 430 000 dollarin suuruiset palkintorahat, ja ykkössijoitettuna pelaa Aslan Karatsev.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelaavat Ranskan Montpellier’ssä. He kohtaavat tiimin Benjamin Bonzi – Hugo Nys ensimmäisellä kierroksella.

Viikon kolmas ATP-turnaus käydään Argentiinan Cordobassa massakentillä. Ykkössijoitettu on Diego Schwartzman.