Yllätyksille ei tullut loppua tenniksen WTA-turnauksessa Dubaissa

Tenniksen WTA-kiertueella toiminta keskittyy Dubaihin ja WTA 500 -turnaukseen. Keskiviikkona koettiin yllätysten päivä.

Laulukuoroon lähtivät samana päivänä Iga Swiatek, Elina Svitolina, Garbine Muguruza (kuvassa yllä), Barbora Krejcikova ja Arina Sabalenka.

Yllätystuloksista huolimatta puolivälieriin riittää nimekkäitä pelaajia, kuten Petra Kvitova, Jelena Ostapenko, Simona Halep ja Ons Jabeur.

Romanian tennistähti Halep on nyt yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Hän voitti keskiviikkona Elena Gabriela Rusen 6-3, 6-2.

– Ottelu oli rankka, myös henkisesti. Vastustaja on loistava taistelija ja hänellä on hyvät lyönnit, joten pelaaminen häntä vastaan ei ole helppoa. Olemme pelanneet aikaisemminkin vastakkain, joten tiesin, mitä täytyy tehdä. Olen todella tyytyväinen voitosta, Halep kertoi.

Simonan tie ei ole kuitenkaan tasainen, koska seuraavaksi vastaan tulee aina vaarallinen Jabeur. Muut kvartsit Dubaissa ovat Kvitova-Ostapenko, Teichmann-Kudermetova ja Vondrousova-Jastremska.

Ruusuvuorelle häviö Dohassa

Emil Ruusuvuori eteni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon tenniksen ATP-turnauksessa Dohassa, mutta toisella kierroksella koitui tappio.

Ruusuvuori kohtasi tiistaina David Goffinin, joka on ollut parhaimmillaan tenniksen maailmanlistalla seitsemäntenä. Haaste oli kova, ja Goffin olikin jo menossa kohti ottelun voittoa.

Goffin johti voitettuaan ensimmäisen erän ja otettuaan murron toisessa. Ruusuvuori pystyi kuitenkin kääntämään ottelun, ja lopputulos Dohan illassa oli 4-6, 6-4, 6-1.

Ruusuvuori ja Goffin saattavat kohdata uudelleen pian. Suomi isännöi Goffinin kotimaata Belgiaa tenniksen maajoukkuekisan Davis Cupin turnauksessa maaliskuun alussa.

Dohassa Ruusuvuori otti seuraavaksi mittaa Karen Hatshanovista. Pitkänhuiskea venäläinen on sijoitettu turnauksessa kuudenneksi. Hänen uransa paras ranking, kahdeksas, on vuodelta 2019.

Viime vuonna Ruusuvuori ja Hatshanov pelasivat vastakkain Masters-turnauksessa Indian Wellsissä. Hatshanov voitti 6-2, 7-5. Suoraan kahdessa erässä tuli voitto nytkin, ja Hatshanov oli parempi lukemin 7-6, 6-3.

ATP-turnaukset viikolla 7

Tenniksen ATP-kiertueella käydään alkaneella viikolla peräti neljä turnausta.

Viikon suurinta, ATP 500 -sarjan kisaa, isännöi Rio de Janeiro. Matteo Berrettini lähti ykkössijoitettuna 1,7 miljoonan dollarin turnaukseen.

Ykkössijoitettu Dohassa on Denis Shapovalov.

ATP-kisat pelataan myös Delray Beachissa (ykkössijoitettuna Cameron Norrie) ja Marseillessa (Stefanos Tsitsipas). Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelasivat Delray Beachissa nelinpeliä. Pari hävisi avauskierroksella.