Tenniksen Davis Cup: Suomi-Belgia Espoossa maaliskuussa 2022

Tenniksen Davis Cup 2022 rantautuu maaliskuun alussa Suomeen. Espoossa kohtaavat Suomi ja Belgia.

Suomen ja Belgian välinen kohtaaminen kuuluu karsintavaiheeseen. Ottelusarjan voittaja etenee Davis Cupissa 16 parhaan joukkoon. Häviäjä jatkaa kauttaan World Group I:ssä.

Espoon Metro Areenassa pelataan Suomen ja Belgian välillä 4. ja 5. maaliskuuta.

Suomen tunnetuimmat pelaajat Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara kuuluvat joukkueeseen. Ryhmän täydentävät Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Otso Martikainen. Kapteenina toimii Suomen tennislegenda Jarkko Nieminen.

Belgian nimimies on David Goffin, joka on ollut tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan seitsemäntenä. Johan van Herckin kipparoimassa joukkueessa ovat myös Zizou Bergs, Kimmer Coppejans, Sander Gille ja Joran Vliegen.

Perjantaina 4. maaliskuuta pelataan kaksi kaksinpeliottelua. Lauantain ohjelmassa on nelinpelikamppailu sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliottelua.

Alustava otteluohjelma:

Perjantai

Otto Virtanen – David Goffin
Emil Ruusuvuori – Zizou Bergs

Lauantai

Harri Heliövaara – Emil Ruusuvuori vastaan Sander Gille – Joran Vliegen
Emil Ruusuvuori – David Goffin
Otto Virtanen – Zizou Bergs

Tenniksen Davis Cup 2022

Davis Cup on yksi maailman perinteikkäimmistä urheilutapahtumista. Ensimmäisen Davis Cupin pelasivat USA ja Iso-Britannia vuonna 1900 eli 122 vuotta sitten. Kansainvälisen tennisliiton ITF:n laskujen mukaan Davis Cup on maailman suurin joukkueurheilukisa – vuonna 2020 oli mukana maajoukkueet peräti 142 eri maasta.

Yhdysvallat on Davis Cupin historian menestyksekkäin maa. Sillä on 32 mestaruutta. Kakkosella, Australialla, on 28 turnausvoittoa.

Vuonna 2022 Davis Cupin lopputurnaus alkaa syyskuussa. Se käynnistyy neljällä neljän joukkueen lohkolla. Mukaan pääsevät karsintojen 12 voittajamaata sekä Venäjän tennisliitto (hallitseva mestari), Kroatia (finalisti), Serbia (villi kortti) ja Iso-Britannia (villi kortti).

Lopputurnauksen ratkaisuvaihe käydään 23.–27. marraskuuta, ja siihen pääsevät lohkojen kaksi parasta eli kaikkiaan kahdeksan maata.

Naisten maajoukkueturnaus on nimeltään Billie Jean King Cup, joka tunnettiin aiemmin Federation Cupina. Vuonna 2021 mestaruuden vei Venäjän tennisliitto.