Ruusuvuorella on tappiosta huolimatta mahdollisuus ottaa taas uransa paras ranking

Suomen tennisykkösellä Emil Ruusuvuorella tie oli lyhyt Rooman Masters-turnauksen pääsarjassa, mutta näkymät ovat paljon paremmat kuin viime vuoden massakaudella.

Rooman karsinnoissa Ruusuvuori hävisi Sebastian Baezille, mutta pääsi pääsarjaan ns. lucky loserina.

Tiistaina Ruusuvuori otti mittaa Chilen Cristian Garinista. Garin oli parempi tuloksella 6-4, 6-4.

Ensimmäisen kierroksen tappiosta huolimatta Ruusuvuorella on mahdollisuus saavuttaa uransa paras ranking ensi maanantaina. ATP:n virallisen arvion (”live rankings”) mukaan Ruusuvuori nousisi sijalle 54.

Suomalaispelaajan paras ranking on 59, joka varmistui runsas viikko sitten.

Novak Djokovic on tenniksen maailmanlistan ykkönen, mutta saa tehdä ankarasti töitä paikan pitääkseen. Roomassa hänen on edettävä vähintään välieriin – muuten Daniil Medvedev nousee takaisin rankingkärkeen.

Djokovic avasi Roomassa vakuuttavasti ja lähetti Aslan Karatsevin katsomoon lukemin 6-3, 6-2. ”Nole” arvosti tulosta ja vastustajaansa.

– Hän on fyysisesti todella vahva kaveri. Jos hänellä on hyvä tuntuma palloon, hän voi olla todella vaarallinen ja antaa painetta. Tänään hänelle tuli kuitenkin paljon virheitä. Kyllä voitto silti kelpaa, suora kahden erän voitto laatuvastustajasta, Djokovic kommentoi.

Roomassa jaetaan palkintorahaa yhteensä 5,4 miljoonaa euroa.

Roomassa pelataan myös WTA-turnausta, jonka kärkisijoitettu on rankingykkönen Iga Swiatek. Puolalaisen avausvastustaja on Elena Gabriela Ruse.

Maanantaina nimekkäitä putoajia Roomassa olivat Sloane Stephens, Jelena Ostapenko ja Shelby Rogers.

Palkintorahaa on liossa 2,5 miljoonaa euroa, josta tulevan mestarin osuus on 332 260 euroa.

Kuluvan viikon arvokkaissa turnauksissa haetaan jo asetelmia massakenttien kauden huipennukseen – Ranskan avoin tennisturnaus alkaa sunnuntaina 22. toukokuuta.