Ranskan avoin tennisturnaus: ottelutärpit ensimmäiselle kierrokselle

Ranskan avoin tennisturnaus 2022 alkaa sunnuntaina, joten massakenttien kauden huipennuksen odottaminen loppuu vihdoin.

Pääsarjoissa ykkössijoitetut ovat Novak Djokovic ja Iga Swiatek. Djokovic kohtaa ensimmäisellä kierroksella Yoshihito Nishiokan, Swiatek saa puolestaan karsijan vastaansa.

Seuraavassa ottelutärppejä Roland Garrosin avauskierrokselle.

Emil Ruusuvuori – Ugo Humbert: Suomen ykkösellä on mahdollisuus kruunata toistaiseksi paras massakautensa onnistumiseen Roland Garrosilla. Humbert (ATP-45) toki tuntee Pariisin kenttien salat, joten Ruusuvuorella on suuri haaste edessään. Yksikin otteluvoitto olisi suomalaiselle kova juttu, sillä hän ei ole aiemmin voittanut Ranskan avoimissa.

Casper Ruud – Jo-Wilfried Tsonga: Ranskan tenniksen ikoni Tsonga lopettaa uransa tähän turnaukseen. Hän joutuu heti kovaan paikkaan, sillä norjalainen Ruud kuuluu ATP-kiertueen kuumimpiin nuoriin pelaajiin. Tämän kamppailun voittaja kohtaa toisella kierroksella joko Ruusuvuoren tai Humbertin.

Henri Laaksonen – Pedro Martinez: Kovan haasteen saa myös Laaksonen, joka ottaa mittaa espanjalaisesta Martinezista (ATP-43). Martinez on mennyt Ranskan avoimissa parhaimmillaan kolmannelle kierrokselle. Lohjalaissyntyinen Laaksonen kilpailee nykyisin Sveitsin lipun alla.

Denis Shapovalov – Holger Rune: Tässä on ainekset avauskierroksen kiihkeimmäksi otteluksi. Nuori tanskalaiskomeetta Rune pelaa räiskähtelevää Shapovalovia vastaan. Runella on saumat ottaa kova päänahka, sillä ”Shapo” ei ole menestynyt kaksisesti Roland Garrosilla.

Pablo Carreno Busta – Gilles Simon: Kolmekymppisten karjujen raju otatus, jossa ei armoa anneta saati pyydetä. Simon, villillä kortilla mukaan päässyt isäntämaan edustaja, haluaa taatusti antaa kotiyleisölle viihdettä, mutta vastus taitaa olla liian tasokas.

Kaia Kanepi – Garbine Muguruza: Antennit ylös, kun tämä matsi saa vuoronsa. Muguruza on oivallinen massakenttäpelaaja ja Roland Garrosin mestari vuodelta 2016. Vastaan tulee kuitenkin teräksisen kokenut virolaishahmo Kanepi, jolle ennakkosuosikkien passittaminen katsomoon on tuttua touhua.

Kristina Mladenovic – Leylah Fernandez: Kanadalaisteini Fernandez karautti loppuotteluun US Openissa viime vuonna, mutta sen jälkeen on ollut hieman hiljaisempaa. Kokenut Mladenovic on ollut tavallisesti Roland Garrosilla vaisu, joten nyt vain oleellinen ryhtiliike riittää voittoon.

Amanda Anisimova – Naomi Osaka: Kun Osaka pelaa, huomio kääntyy japanilaisurheilijaan. Kahden US Open -mestaruutensa lisäksi Osaka ei ole tehnyt sanottavaa tulosta Grand Slam -kentillä, joten olisiko nyt huippusuorituksen aika? Anisimova kuuluu WTA-kiertueen kiinnostaviin nouseviin nimiin, ja hänellekin menestys Roland Garrosilla taatusti kelpaa.