Kategoriat
ATP-tennis WTA-tennis

ATP- ja WTA-tennis: turnaukset 22. helmikuuta alkaneella viikolla

Tenniksen ATP- ja WTA-ammattilaiskiertueita pelataan 22. helmikuuta alkaneella viikolla neljän turnauksen voimin.

ATP-kiertueella pelataan kolme turnausta ja WTA-kiertueella yksi turnaus.

Viikon kaikki kolme ATP-kisaa kuuluvat ATP 250 -kategoriaan ja kussakin on palkintorahaa jaossa runsaat 300 000 dollaria.

Kisa Montpellier’ssä kiinnostaa suomalaisia erityisesti, sillä Henri Kontinen on mukana nelinpeliturnauksessa. Kontinen ja hänen parinsa Edouard Roger-Vasselin ovat kisan ykkössijoitetut.

Gael Monfils voitti kaksinpeliturnauksen viime vuonna. Roberto Bautista Agut pelaa nyt ykkössijoitettuna.

Cordoba Open pelataan Argentiinassa. Argentiinalaissuosikki Diego Schwartzman on ykkössijoitettu. Viime vuonna pytyn nosti Cristian Garin.

Tenniksen ATP-kiertueen viikko on hyvin kansainvälinen, kun päästään vielä Aasiaankin. Singapore Tennis Openin ykkössijoitettu on Adrian Mannarino. Viimeksi ATP-turnausta on Singaporessa pelattu vuonna 1999.

WTA-kiertueella on vauhdissa Adelaide Open. Kisa on WTA 500 -sarjaa, joten osallistujalistakin on laadukas. Rankingykkösen, Ashleigh Bartyn, ohella Adelaidessa esiintyvät muiden muassa Belinda Bencic, Johanna Konta, Elise Mertens, Iga Swiatek, Coco Gauff ja Australian kestosuosikki Sam Stosur.

Suomen Tennisliitto kertoo viikkoennakossaan, että Harri Heliövaara pelaa Challenger-kiertueen nelinpeliturnauksessa Lloyd Glasspoolin kanssa. Kisa käydään tunnetulla lomasaarella Gran Canarialla.

Anastasia Kulikova (WTA-539) pelaa puolestaan ITF-kiertueella Tunisiassa.