Kategoriat
ATP-tennis Suomi-tennis

Henri Kontinen nousee tenniksen maailmanlistalla – myös Harri Heliövaaralle turnausvoitto

Henri Kontinen ja hänen nelinpeliparinsa Edouard Roger-Vasselin ovat voittaneet tenniksen ATP-turnauksen. Turnaustitteli tuli Montpellier’ssä, Ranskassa.

Sunnuntaisessa nelinpelin loppuottelussa Kontinen ja Roger-Vasselin kohtasivat kaksikon Jonathan Erlich – Andrei Vasileveski. Finaali päättyi suoraan kahdessa erässä lukemin 6-2, 7-5.

Kontinen ja Roger-Vasselin olivat kisan ykkössijoitetut. Erlich-Vasilevski pelasi sijoittamattomana.

– Kun uuden parin kanssa pelaa, niin sen ensimmäisen voiton kun saa alle, niin sitten voi monesti aueta ketsuppipullo. Avauskierroksen jälkeen oli hyvää tekemistä, ja parasta on se, että voidaan pelata vieläkin paremmin. Finaalissa syötettiin hyvin tärkeissä paikoissa ja saimme myös luotua painetta vastustajien syöttöihin, Kontinen sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Kontiselle ATP-turnausvoitto on upeasti 24:s. Se on hänelle ensimmäinen titteli kahteen vuoteen. Vuonna 2019 hän oli voittamassa kahta nelinpeliturnausta. Kontinen on ollut parhaimmillaan ykkösenä nelinpelin maailmanlistalla.

Challenger-tasollakin tuli suomalaismenestystä. Gran Canarialla Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool voittivat haastajaturnauksessa nelinpelin.

Kontinen nousi tenniksen maailmanlistalla

Suomen Henri Kontinen on taas nousussa tenniksen maailmanlistalla. Tuoreella nelinpelin maailmanlistalla Kontinen on nousussa, sijalla 31. Roger-Vasselinin ranking on 14:s.

Montpellier’ssä kaksinpelin mestaruuden saavutti David Goffin. ATP-turnausvoitto oli hänelle uran viides ja ensimmäinen yli kolmeen vuoteen.

– Turnausten voittaminen ei ole koskaan helppoa. Koskaan ei saa pysähtyä, vaan on jatkettava omaa peliä, taisteltava ja yritettävä parantaa peli peliltä. Nyt se kantoi hedelmää, Goffin sanoi mestarin puheenvuorossaan.

Tenniksen maailmanlistan kärjessä jatkavat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty. Miesten rankingissa Suomen Emil Ruusuvuori on 87:ntena.

Iga Swiatek voitti Australiassa

Puolan Iga Swiatek voitti tenniksen WTA-kiertueen turnauksen Adelaidessa. Swiatek kaatoi loppuottelussa Belinda Bencicin.

Lauantainen finaali eteni Swiatekin hallinnassa alusta loppuun. Puolalainen komeetta iski hieman runsaassa tunnissa taululle lukemat 6-2, 6-2.

Swiatek, 19, teki viime vuonna sensaation ja voitti Ranskan avoimet. Se oli hänen ensimmäinen turnausvoittonsa WTA-tasolla.

Adelaidessa tullut turnausvoitto, joka on Swiatekille ensimmäinen sitten Roland Garrosin, tuottaa 68 570 dollarin suuruiset palkintorahat ja 470 WTA-pistettä. Viikkoon hän lähti WTA-rankingilta 18, ja turnausvoitto poiki kolmen pykälän nousun.