Kategoriat
ATP-tennis

Henri Kontinen nelinpelin loppuotteluun Ranskassa

Henri Kontinen ja hänen parinsa Edouard Roger-Vasselin ovat edenneet loppuotteluun tenniksen ATP-turnauksessa Montpellier’ssä.

Perjantaisessa välieräottelussa Kontinen ja Roger-Vasselin kaatoivat parin Roman Jebavy – Jiri Vesely suoraan kahdessa erässä. Tunnin mittaisen ottelun päätteeksi tulos oli 6-4, 6-3.

Kontinen ja Roger-Vasselin pelaavat turnauksen ykkössijoitettuina. Finaalissa vastaan tulee sijoittamaton kaksikko Jonathan Erlich – Andrei Vasilevski.

Kisan voittava pari kuittaa 7 550 euron suuruisen palkintorahan ja 250 ATP-pistettä.

Challenger-tasolla Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät hekin loppuotteluun. Turnausta pelataan Gran Canarialla.

Heliövaaran ja Glasspoolin välierävastus Lorenzo Giustino – Marco Trungelliti kaatui suoraan kahdessa erässä paljon puhuvalla tuloksella 6-0, 6-1.

Finaalissa Heliövaara ja Glasspool saavat vastaansa kaksikon Kimmer Coppejans – Sergio Martos Gomes. Heliövaara-Glasspool on turnauksen kakkossijoitettu pari.

Naisten ITF-turnauksessa Tunisiassa Suomen Anastasia Kulikova eteni puolivälieriin. Puolivälieräottelussaan hän joutui kuitenkin luovuttamaan oltuaan 0-5 häviöllä. Jatkoon luovutuksella meni Valentina Ryser.

Viikon tennisturnaukset

Tenniksen ATP- ja WTA-ammattilaiskiertueita pelataan 22. helmikuuta alkaneella viikolla neljän turnauksen voimin.

ATP-kiertueella pelataan kolme turnausta ja WTA-kiertueella yksi turnaus.

Viikon kaikki kolme ATP-kisaa kuuluvat ATP 250 -kategoriaan ja kussakin on palkintorahaa jaossa runsaat 300 000 dollaria.

Kisa Montpellier’ssä kiinnostaa suomalaisia erityisesti, sillä Henri Kontinen on mukana nelinpeliturnauksessa. Kontinen ja hänen parinsa Edouard Roger-Vasselin ovat kisan ykkössijoitetut.

Gael Monfils voitti kaksinpeliturnauksen viime vuonna. Roberto Bautista Agut pelaa nyt ykkössijoitettuna.

Cordoba Open pelataan Argentiinassa. Argentiinalaissuosikki Diego Schwartzman on ykkössijoitettu. Viime vuonna pytyn nosti Cristian Garin.

Tenniksen ATP-kiertueen viikko on hyvin kansainvälinen, kun päästään vielä Aasiaankin. Singapore Tennis Openin ykkössijoitettu on Adrian Mannarino. Viimeksi ATP-turnausta on Singaporessa pelattu vuonna 1999.

WTA-kiertueella on vauhdissa Adelaide Open. Kisa on WTA 500 -sarjaa, joten osallistujalistakin on laadukas. Rankingykkösen, Ashleigh Bartyn, ohella Adelaidessa esiintyvät muiden muassa Belinda Bencic, Johanna Konta, Elise Mertens, Iga Swiatek, Coco Gauff ja Australian kestosuosikki Sam Stosur.

Suomen Tennisliitto kertoo viikkoennakossaan, että Harri Heliövaara pelaa Challenger-kiertueen nelinpeliturnauksessa Lloyd Glasspoolin kanssa. Kisa käydään tunnetulla lomasaarella Gran Canarialla.

Anastasia Kulikova (WTA-539) pelaa puolestaan ITF-kiertueella Tunisiassa.