Kategoriat
ATP-tennis Suomi-tennis

Emil Ruusuvuori loistavaan voittoon – haastaa jo Jarkko Niemisen ennätyksen

Suomen nuori tennistähti Emil Ruusuvuori jatkaa loistavaa läpimurtoaan. Hän on edennyt jo neljännelle kierrokselle Masters-turnauksessa Miamissa.

Varhain maanantaina Suomen aikaa Ruusuvuori voitti kolmannen kierroksen ottelussa Ruotsin Mikael Ymerin. Ottelu päättyi yli kahden tunnin ja täyden kolmen erän jälkeen tulokseen 4-6, 6-1, 7-5.

– Voitto tuli lopulta, löysin keinot matsin sisällä kääntää ottelu, ja se on tärkeintä. Vastustaja oli todella sitkeä takakentältä. Oli tärkeää löytää hyvä balanssi rauhallisuuden ja aggressiivisuuden välillä, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton mukaan.

– Toisessa erässä aloin tulla enemmän verkolle ja sain sitä kautta muutosta aikaan. Hermot iskivät päälle, kun ei heti saanut suljettua ottelua.

Ottelussa oli aivan erityistä Suomi-Ruotsi-maajoukkuehenkeä. Vuonna 2015 Ymer pudotti Patrik Niklas-Salmisen loppuottelusta Wimbledonin nuorten turnauksessa.

Arvostetuissa Masters-turnauksissa ovat isot rahat liossa. Eteneminen neljännelle kierrokselle tietää vähintään 40 000 dollarin suuruista palkintorahaa. Turnauksen voittaja kuittaa 300 110 dollaria. Masters on ATP-kiertueen korkein kategoria grand slamien jälkeen.

Tiistaina Miamin neljännellä kierroksella Ruusuvuori kohtaa Jannik Sinnerin (ATP-31). Ruusuvuori, 21, on tenniksen maailmanlistalla 83:ntena. Se on hänen uransa paras ranking. Ennätys menee uusiksi Miamin-kisan jälkeen.

Voitolla Ruusuvuori sivuaisi Jarkko Niemisen ennätystä. Urallaan Nieminen eteni Masters-turnauksissa parhaimmillaan puolivälieriin. Masters on ATP-kiertueen korkein kategoria grand slamien jälkeen.