Kategoriat
ATP-tennis Suomi-tennis

Emil Ruusuvuori tekee ennätyksensä tenniksen maailmanlistalla

Tennispelaaja Emil Ruusuvuorelle eivät vielä ovet Masters-puolivälieriin auenneet maaliskuussa 2021. Nousua maailmanlistalla tulee silti.

Tenniksen Masters-turnauksessa Miamissa Jannik Sinner (ATP-31) kaatoi Ruusuvuoren (ATP-83) tiistaina suoraan kahdessa erässä. Ottelu päättyi lukemiin 6-3, 6-2.

Kyseessä oli nuorten tykkien kohtaaminen. Sinnerillä on ikää 19 vuotta ja Ruusuvuorella kaksi enemmän.

Neljännesvälieriin selviytyminen on Ruusuvuorelta upea saavutus. Matkan varrella hän voitti muun muassa Alexander Zverevin, joka on tenniksen maailmanlistalla seitsemäntenä. Palkintorahaa Emilille tulee 40 000 dollaria.

Suomalaisen Masters-ennätyksen omaa tietenkin Jarkko Nieminen. Nieminen eteni Masters-puolivälieriin useamman kerran. Nyt Ruusuvuori oli ensimmäinen suomalainen Mastersin 16 parhaan joukossa 14 vuoteen.

Verkkopelaamista

Ruusuvuori ihastutti Miamissa monipuolisella tenniksellä. Verkkopeli on nykyisin paljon harvinaisempaa kuin takavuosina; Emil kuitenkin esitti mahtavaa lentolyöntipeliä ajoittain.

– Verkkopelaaminen ei ole luontaisin tapa minulle varsinkaan tällä tasolla, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

– Sitä on treenattu, ja pikkuhiljaa pystyn ottamaan sitä käyttöön matseissakin. Tätä kehitämme varmasti jatkossakin, jotta pisteiden lopettaminen onnistuu nopeammin.

Kolme pääsarjan otteluvoittoa jäävät Miamista upeiksi muistoiksi. Tietysti myös tappiosta oppii.

– Opin paljon tästä turnauksesta, erityisesti kolmesta tiukasta voitetusta ottelusta. Opin tästä turnauksesta varmaan enemmän kuin mistään muusta urani turnauksesta. Sain oppia taktiikoiden muuttamisesta ja tiukoista tilanteista, kertoi Ruusuvuori.

Tenniskomeetta Jannik Sinner

Italialainen Jannik Sinner – ikää siis vain 19 vuotta – kuuluu tenniksen ATP-kiertueen komeettoihin. Hän on voittanut jo kaksi ATP-tason turnausta. Sinner kehaisi Ruusuvuorta.

– Hän on selvästikin erinomainen pelaaja. Täälläkin hän voitti kovia vastustajia. Oma taktiikkani perustui siihen, että yritin olla nopeampi ja päästä palloon aikaisemmin, Sinner sanoi.

– Itse pyrin kehittymään päivä päivältä. Pitää vain mennä kentälle ja yrittää voittaa. Välillä toimii, välillä ei. Annan sata prosenttia joka päivä, katsotaan sitten, mitä tapahtuu, pyöritteli Sinner.

Ensi maanantaina julkaistavalla tenniksen maailmanlistalla Ruusuvuori saa uuden rankingennätyksensä. Hän nousee noin 75:nnelle sijalle.

Ruusuvuori viihtyy kovilla kentillä, mutta nyt ovat suuret haasteet edessä. Seuraavat turnaukset pelataan massakentillä. Suomalaisen seuraavasta kisasta ei ole vielä tietoa. Massakausi huipentuu Ranskan avoimiin touko- ja kesäkuussa.