Kategoriat
ATP-tennis

Rafael Nadal heitti myrskyvaroituksen: ”Tunnen olevani kunnossa”

Tenniksen Masters-turnauksessa Monte Carlossa Rafael Nadal sai keskiviikkona vastaansa Federico Delbonisin. Monte Carlon massalla kamppailu päättyi alle puolessatoista tunnissa Rafan voittolukemiin 6-1, 6-2.

Nadal vaikutti varsin tyytyväiseltä iltapäivän antiin.

– Pelasin mielestäni vahvasti. Positiivinen tulos tietenkin. En esittänyt mitään uskomatonta, mutta en tehnyt mitään väärinkään, Nadal pyöritteli kenttähaastattelussa.

Koronaviruspandemia hankaloitti viime tenniskautta kovalla kädellä. Erityisesti kärsi massakenttäturnausten kausi.

– Viime vuonnahan pelasin vain kaksi turnausta massalla. Se on totuus. Nyt täytyy sopeutua täyteen massakauteen ja tehdä hyviä päätöksiä. Fiilis on ainakin hyvä.

– Harjoitukset ovat menneet hyvin kolme, neljä viime viikkoa. Tunnen olevani kunnossa. Kiertueella on nautittavaa olla mukana, niin fyysisesti kuin henkisesti.

Seuraavaksi Monte Carlon Masters-turnauksessa Rafa pelaa Grigor Dimitrovia vastaan. Nadal tietää, että haasteesta tulee kova.

– Täytyy pystyä pelaamaan sataprosenttisesti joka hetki. Olemme pelanneet muutamia todella hyviä otteluita vastakkain. Kova haaste hyvää ystävää ja erinomaista pelaajaa vastaan, ennakoi Nadal.

Djokovic ja Zverev jatkoon

Italian Jannik Sinner kuuluu ATP-kiertueen nouseviin tähtiin, mutta Novak Djokovicia vastaan hänellä ei ollut mahdollisuuksia. Tenniksen maailmanlistan ykkönen vei ottelun 6-4, 6-2.

Torstaina Djokovic ottaa mittaa Daniel Evansista.

Alexander Zverev puolestaan voitti Lorenzo Sonegon. Zverev sai taistella tosissaan kaksi erää. Ottelu päättyi numeroiden valossa selkeästi 6-3, 6-3.

– Vastustaja on todella hyvässä kunnossa, hän pelasi hyvää tennistä. Olen tosi yllättynyt, että meni näin hyvin, kun Miamin-turnauksen jälkeen jouduin pitämään niin paljon taukoa, Zverev sanoi kenttähaastattelussa.

– Toivun edelleen pienestä murtumasta. Mutta mitä enemmän saan pelata, sen paremmin toipuminen sujuu, lisäsi Zverev.

Seuraavaksi Zverev kohtaa David Goffinin.

Palkintorahaa Monte Carlossa on liossa reippaasti yli kaksi miljoonaa euroa. Turnauksen voittaja kuittaa 251 085 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin on luvassa mukava 150 000 euron potti.

Monte Carlon tennisturnauksen pääsponsori on kelloteollisuuden jättiläinen Rolex.

Televisiossa Monte Carlon tennisturnaus näkyy Eurosportin kanavilla.