Kategoriat
ATP-tennis

Daniel Evans: tennispelaaja, joka kaatoi Novak Djokovicin

Britannian Daniel Evans iski Monte Carlon tennisturnauksen suurimman yllätyksen tähän mennessä. Hän voitti torstaina Novak Djokovicin.

Djokovic, tenniksen maailmanlistan ykkönen, ei ollut hävinnyt tämän vuoden puolella vielä kertaakaan. Monte Carlo Country Clubin massakentällä Evans taisteli voittolukemat 6-4, 7-5 ja eteni puolivälieriin.

Birminghamista kotoisin oleva Daniel ”Dan” Evans, 30, on maailmanlistan sijalla 33. Kärppämäisellä britillä on yksi ATP-turnausvoitto tilillään (Melbourne 2021). Evans huomioi, ettei Djokovic pelannut tasollaan.

– Hän antoi muutamia halpoja pisteitä, sellaisia hän ei tavallisesti anna koskaan. Hän hieman odotutti minua ennen ottelua, ja sain siitä lisäenergiaa, Evans kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Taktiikkani oli saada hänet lähelle verkkoa. Lopulta jouduin ehkä itse juoksemaan enemmän. Onneksi onnistuin omissa syöttöpeleissäni, eikä hän pystynyt käyttämään murtopallojaan.

Seuraavaksi Monte Carlon Masters-kisassa Evans kohtaa David Goffinin.

Djokovic: ”Surkea fiilis”

Novak Djokovic myönsi auliisti, että hänen esityksensä valahti pahasti alle tason.

– Rehellisesti sanottuna tämä taisi olla yksi huonoimmista otteluistani muutamaan viime vuoteen. Fiilis oli surkea, eikä mikään toiminut. Oli huono päivä, ”Nole” sanoi lehdistölle.

– Mitään positiivista ei löydy, joten katkera maku jää. Hän kuitenkin ansaitsi voittonsa. Hän oli parempi tärkeillä hetkillä. Hänen lyöntejään oli vaikea ennakoida, ja hän riisuikin minut aseista.

Urheilullisesti tappio Monte Carlossa ei ole Djokovicille täystuho, sillä hänelle jää nyt runsaasti aikaa valmistautua ”kotiturnaukseensa”. Serbian pääkaupungissa Belgradissa pelataan ensi viikolla ATP-turnaus. Djokovicin lisäksi Serbia Openin tähtikaartia edustavat Dominic Thiem, Matteo Berrettini ja tämän kauden komeetta Aslan Karatsev.

Palkintorahaa Monte Carlossa on liossa reippaasti yli kaksi miljoonaa euroa. Turnauksen voittaja kuittaa 251 085 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin on luvassa mukava 150 000 euron potti.

WTA-tennistä Charlestonissa

Tenniksen WTA-turnausta pelataan Charlestonissa, Yhdysvalloissa. Puolivälierät ovat siellä selvillä.

Torstaina ykkössijoitettu Ons Jabeur voitti Alycia Parksin ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Jabeur kohtaa kvartseissa Nao Hibinon.

Nuorten lahjakkuuksien otatuksessa pelaavat Clara Tauson ja Maria Camila Osario Serrano. Muut puolivälierät Charlestonissa ovat Rogers-Kovinic ja Sharma-Fruhvirtova.

Charlestonissa maksetaan palkintorahoja yhteensä runsaat 235 000 dollaria.