Kategoriat
ATP-tennis

”Yksi parhaista voitoistani” – Andrei Rublev kaatoi Rafael Nadalin Monte Carlon tennisturnauksessa

Venäläinen tennispelaaja Andrei Rublev viritti tulospommin Monte Carlon Masters-turnauksessa. Hän pudotti ennakkosuosikki Rafael Nadalin.

Otteluvoitto syntyi lukemin 6-2, 4-6, 6-2. Rublev etenee välieriin.

– Kun ajatellaan, että Rafa on kaikkien aikojen paras massakenttäpelaaja, tämä oli yksi urani parhaista voitoista. Toisaalta hän ei nyt pelannut tasollaan, Rublev sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tilanne on hänelle vaikea, koska hänen ei odoteta koskaan häviävän massalla. Onkin uskomatonta, miten hyvin hän kaiken tämän hallitsee. Siksi hän on yksi legendoista.

Rublev pelasi todella väkevästi alusta lähtien. Hänen oli vaikea uskoa, miten hyvin peli kulki.

– Kummallinen tilanne. Ajattelin, ettei näin hyvin voi jatkua koko ottelun ajan, ellei Rafalla sitten ole elämänsä huonoin päivä. Onneksi olen tällä viikolla pystynyt pitämään tunteeni aisoissa. Se on avainasia.

Novak Djokovicin kaatanut Daniel Evans pelaa välierissä Stefanos Tsitsipasia vastaan. Rublevin välierävastustaja on norjalainen Casper Ruud.

– Casper pelaa todella hyvin. Olen tuntenut hänet pitkään. Ottelut häntä vastaan ovat aina dramaattisia. Superkova matsi tulossa. Nyt pitää vain palautua mahdollisimman hyvin, sanoi Rublev.

Nadal: En ymmärrä syöttöongelmia

Rafael Nadal koki, että suurimmat vaikeudet löytyivät syötöstä. Varsinkin kakkossyötöstä lähteneet pisteet olivat häneltä todella vaisuja.

– Jostain syystä syötössä oli ongelmia. En ymmärrä, miksi. Harjoituksissa ei ollut mitään ongelmia. Mutta nyt syöttöni oli katastrofi, Nadal ruoti.

– Tällainen syöttöpeli heijastuu muihin osa-alueisiin. Kun ei ole varmuutta, täytyy vain keskittyä siihen, että saa pallon ruutuun. Näin pelaten pitääkin hävitä. Hän (Rublev) pelasi hyvin ja ansaitsi voiton.

Usein Nadal rallattelee massakentillä voittoihin, mutta nyt hän joutui sanojensa mukaan taistelemaan. Hän piti tilannetta positiivisena vaihteluna.

– Pysyin mukana pelissä, mutta ei tuollaisella syöttämisellä voi voittaa hyvää pelaajaa. Vastustaja oli aggressiivinen, niin kuin osasin odottaakin. Kaikkea hyvää hänelle.

– Nyt ainoa vaihtoehto on vain harjoitella ja harjoitella ennen Barcelonan-turnausta. Pitää korjata asiat, jotka eivät toimineet. Rystylyönneissäkin tuli paljon virheitä, selvensi Nadal.

WTA-tennistä Charlestonissa

Tenniksen WTA-turnausta pelataan Charlestonissa, Yhdysvalloissa. Välierät ovat siellä selvillä.

Perjantaina ykkössijoitettu Ons Jabeur voitti Nao Hibinon. Ottelu päättyi 6-0, 6-1.

Nuorten lahjakkuuksien otatuksessa pelasivat Clara Tauson ja Maria Camila Osario Serrano. Tauson joutui luovuttamaan kesken toisen erän.

Välierät Charlestonissa ovat Jabeur-Kovinic ja Osario Serrano – Sharma. Charlestonissa maksetaan palkintorahoja yhteensä runsaat 235 000 dollaria.