Kategoriat
ATP-tennis WTA-tennis

Djokovic ja Barty tenniksen maailmanlistan kärjessä – Ruusuvuorella massakauden avaus siirtyy

Novak Djokovic ja Ashleigh Barty jatkavat tenniksen maailmanlistan kärjessä.

Naisten rankingissa tuli maanantaina vähän suuria muutoksia, koska WTA-kisassa Charlestonissa oli verrattain vähän pisteitä jaossa. Turnauksen voitti Australian Astra Sharma.

Monte Carlon Masters-turnauksen voittanut Stefanos Tsitsipas pysyy miesten rankingin viidentenä. Finalisti Andrei Rublev nousi Roger Federerin ohi seitsemänneksi.

Espanjan Alejandro Davidovich Fokina on huomattava nousija tenniksen miesten maailmanlistalla. Hän kapusi 10 sijaa, ja uusi ranking on 48.

Suomen Emil Ruusuvuori pysyi sijalla 74. Ranking on hänen uransa tähän mennessä paras. Henri Kontinen on nelinpelin maailmanlistalla 31:ntena. Ykkösenä on Mate Pavic.

Viikon 15 tennismestarit

Kreikan tennistähti Stefanos Tsitsipas vei nimiinsä Masters-turnauksen Monte Carlossa. Masters-turnausvoitto on hänelle uran ensimmäinen.

Sunnuntaisessa loppuottelussa Tsitsipas kaatoi Andrei Rublevin suoraan kahdessa erässä. Tunnin ja 11 minuutin jälkeen varmistuivat luvut 6-3, 6-3.

– Ansaitsimme molemmat päästä loppuotteluun. Saimmekin aikaan hienon show’n. Tämä oli urani paras voitto tähän mennessä, Tsitsipas kommentoi tuoreeltaan.

Turnauksen voittajana Tsitsipas kuittaa 251 085 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin tulee mukava 150 000 euron potti.

Yhdysvalloissa, Charlestonissa WTA-turnauksen voitti australialainen Astra Sharma. WTA-turnaustitteli on 25-vuotiaalle uran ensimmäinen.

Sunnuntaina käydyssä loppuottelussa Sharma kaatoi ennakkosuosikki Ons Jabeurin. Ottelu päättyi 2-6, 7-5, 6-1.

Charlestonissa maksettiin palkintorahoja yhteensä runsaat 235 000 dollaria. Sharma nousi 120:nneksi tenniksen maailmanlistalla. Ennen kisaa hän oli 165:s.

Viikon 16 ATP- ja WTA-tennisturnaukset

Suomen Emil Ruusuvuoren oli määrä aloittaa massakenttäkautensa Serbia Openissa Belgradissa. Hän joutui vetäytymään kisasta lievän loukkaantumisen takia.

Serbia Openia ”isännöi” itseoikeutetusti Novak Djokovic. Palkintorahaa on jaossa 650 000 euroa, josta mestarin osuus on 100 225 euroa.

Viikon rahakkaampi ATP-turnaus mitellään Barcelonassa. Palkintorahapotti on 1,6 miljoonan euron suuruinen. Pelaajalistalta löytyy kovia nimiä Rafael Nadalista, Stefanos Tsitsipasista ja Andrei Rublevista lähtien.

Nelinpelissä Henri Kontinen ja hänen parinsa Edouard Roger-Vasselin kohtaavat avauskierroksella kaksikon Daniel Evans – Neal Skupski.

Tenniksen WTA-kiertuetta käydään Stuttgartissa ja Istanbulissa. Porschen sponsoroimassa Stuttgartin WTA 500 -kisassa ykkössijoitettuna pelaa Ashleigh Barty. Elise Mertens on Istanbulissa ykkössijoitettu.